همه چیز در خصوص پنیر کممبر، لذیذترین و خوشمزه ترین پنیر فرانسوی!

به گزارش وبلاگ یاهو، پنیر کممبر | Camembert Cheese

فرانسه به پنیرهای خوشمزه اش معروفیت دارد و تعداد بیشماری پنیر در این کشور فراوری می شوند. اما در بین این همه پنیر، کَمِمبِر بدون شک خوشمزه ترین و معروف ترین آن ها به شمار میرود. پنیر کممبر در فرانسه بسیار محبوب است و در سرتاسر دنیا هم کاملا شناخته شده است. این پنیر بافت بسیار نرم و کرم مانندی دارد و از شیر گاو تهیه می گردد و به اعتقاد خیلی ها لذیذترین پنیر فرانسه است. در این مطلب با خبرنگاران همراه باشید تا در خصوص تاریخچه پنیر کممبر بیشتر با شما صحبت کنیم.

همه چیز در خصوص پنیر کممبر، لذیذترین و خوشمزه ترین پنیر فرانسوی!

تاریخچه پنیر کممبر

پنیر کممبر محبوب ترین پنیر در فرانسه است و فرانسوی ها آن ها را به صورت های مختلف مصرف می نمایند. هرچند تاریخچه دقیق ساخت این پنیر تعیین نیست اما شواهد و مدارک نشان می دهد که در اواخر قرن 18 و در منطقه کممبر، نورماندی بود که اولین بار این پنیر معروفیت پیدا کرد. اولین سندی که در خصوص فراوری پنیر کممبر وجود دارد مربوط به کشاورزی به نام ماری هارل بود که در سال 1791 ساخت این پنیر خوشمزه را آغاز کرد. از آن موقع به تدریج کممبر راه خود را به خانه ها و میهمانی های فرانسوی باز کرد و به خاطر طعم لذیذ و مطبوعی که داشت در ضیافت های مجلل سرو می شد.

پنیر کممبر چطور ساخته می گردد؟

پوسته بیرونی پنیر کممبر به علت باکتری های های مختلف معمولا رنگی بود. در روش سنتی شیر گاو گرم و غیرپاستوریزه را با باکتری های تخمیرنماینده مزوفیلیک ترکیب می نمایند و بعد پنیر مایه را اضافه می نمایند که در نهایت باعث شکل گرفتن پنیر کممبر می گردد. سپس پنیر کممبر در قالب های چوبی ریخته می گردد و هر 6 الی 12 ساعت یکبار هم زده می گردد تا آب اضافی آن از بین برود. بعد از تقریبا 2 روز پنیر کممبر با یاری کپک پنی سیلیوم به پنیر کممبر خوشمزه و لذیذ تبدیل می گردد. پوسته بیرونی پنیر که کمی خشک و سفت است هم کاملا خوراکی است و می توان آن را هم مصرف کرد.

جهانی شدن پنیر

هرچند از اواخر قرن 18 بود که نام این پنیر بر سر زبان ها افتاد اما اوج محبوبیت پنیر کممبر را باید اواخر قرن 19 دانست. در این زمان با ورود تکنولوژی و ماشین آلات صنعتی امکان فراوری انبوه پنیرهای فرانسوی میسر شد و همین موضوع باعث همه گیر شدن و محبوبیت بیش از پیش این پنیرها شد. مهندسی فرانسوی به نام ریدل جعبه ای چوبی اختراع کرد که امکان انتقال بی خطر پنیر کممبر را برای مدت های طولانی می داد و همین موضوع باعث جهانی شدن معروفیت پنیر کممبر شد. امروزه هنوز هم این جعبه های چوبی سنتی کاربرد دارد و صادرات پنیر کممبر با این جعبه ها انجام می گردد. این اختراع آمریکایی ها را با این پنیر فرانسوی آشنا کرد و به سرعت به محبوب ترین پنیر در آمریکا هم تبدیل شد.

در زمان جنگ جهانی اول دولت فرانسه پنیر کممبر را بخشی از جیره غذایی سربازان خود قرار داد و به این ترتیب آن را به پرمصرف ترین پنیر در آن موقع تبدیل کرد.

هرچند امروزه روش های صنعتی جایگزین روش های سنتی شده اند اما پنیر کممبر همچنان به روش های محلی و سنتی هم تهیه می گردد. پنیرهای مدرن معمولا در بسته بندی هایی از چوب صنوبر عرضه می گردد، اما آن را گاهی در مقوا، قوطی کنسرو، فویل و حتی کاغذ هم می پیچند. البته بسته بندی فلزی بسیار نادر است و روش سنتی بسته بندی شایع تر و محبوب تر است. جالب است بدانید که اگر پنیر کممبر را در جعبه های مخصوص قرار بدهید دیگر نیازی به نگهداری در یخچال نیست و می توانید آن را در دمای محیط قرار بدهید!

نکاتی در خصوص مصرف پنیر کممبر

  • این پنیر حالتی نرم و خامه ای دارد به همین علت نباید در دمایی سردتر از دمای محیط مصرف گردد؛ چون در این صورت پنیر سفت می گردد و جذابیت اصلی اش را از دست می دهد. بنابراین حتی اگر آن را داخل یخچال قرار داده اید قبل از سرو مدتی در دمای محیط قرارش دهید تا دوباره نرم و لذیذ گردد. این پنیر از آن دست پنیرهایی است که نباید سرد خورده گردد.
  • پوسته پنیر را بخورید! اگر برای اولین بار با این پنیر لذیذ فرانسوی روبرو می شوید احتمالا فکر می کنید پوسته بیرونی پنیر را باید دور بریزید؛ چون مملو از باکتری پنی سیلیوم است! اما نگذارید نام ترسناکش شما را بترساند، این باکتری نه تنها هیچ ضرری برای شما ندارد بلکه طعمی بسیار لذیذ و خوشمزه هم دارد.
  • در فرانسه با این پنیر غذاهای مختلفی درست می نمایند اما یکی از متداول ترین روش های خوردن آن با نان است. یعنی همان نان و پنیر خودمان اما به سبکی کاملا فرانسوی! فرانسوی ها این پنیر نرم و کرم مانند را با نان های باگت، تست و هر نوع نان ترد و برشته و خوش طعمی می خورند.
  • یکی از نکات جالب این است که در سفر به فرانسه می توانید در کافه ها و رستوران ها پنیر سفارش بدهید! وقتی در کافه یا رستورانی این پنیر خوشمزه را سفارش می دهید معمولا آن را همراه با مربا یا عسل و چند برش نان باگت سرو می نمایند.
  • یکی دیگر از روش های خوردن پنیر کممبر اضافه کردن آن به ترکیبات سالاد است. اگر خیلی نگران رژیم و کالری دریافتی بدنتان نیستید به هرسالادی که می خورید کمی از این پنیر اضافه کنید تا تبدیل به وعده ای لذیذ و رویایی بگردد.
  • پنیر کبابی: همان طور که گفتیم این پنیر را نباید به صورت سرد خورد و هرچه گرم تر باشد حالت نرم و کرم مانندش بیشتر می گردد. یکی از محبوب ترین روش های سرو پنیر کممبر به صورت کبابی است. این پنیر را در فر یا روی باربکیو کباب می نمایند و بعد همراه با میوه ها، مربا و مغزیجات مختلف سرو می نمایند. لایه بیرونی پنیر برشته و ترد می گردد که با شکستن این پوسته، مایعی پنیری، نرم، لذیذ و بسیار وسوسه برانگیز بیرون می ریزد. آیا کسی می تواند در برابر چنین صحنه ای مقاومت کند؟!

منبع: taste-camembert.com

منبع: الی گشت

به "همه چیز در خصوص پنیر کممبر، لذیذترین و خوشمزه ترین پنیر فرانسوی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز در خصوص پنیر کممبر، لذیذترین و خوشمزه ترین پنیر فرانسوی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید