8 گیاه دارویی مفید برای کاهش فشار خون
به گزارش وبلاگ یاهو، فشار خون بالا که به آن پرفشاری نیز می گویند تقریبا نیمی از جمعیت بزرگسال آمریکا را تحت تاثیر قرار داده است. فشار خون بالا شایع ترین فاکتور خطر قابل پیشگیری بیماری های قلبی است. فشار خون بالا در صورت داشتن یکی از موارد زیر تعریف می گردد:
فشار خون سیستولیک (بالاترین عدد) بیش از 130 میلی متر جیوه
فشار خون دیاستولیک (عدد پایین) بیش از 80 میلی متر جیوه
مقادیر سیستولیک و دیاستولیک بالاتر از این سطوح
شما می توانید با مصرف داروهایی مانند مهارنماینده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) و مسدود نماینده های کانال کلسیم، فشار خون خود را کنترل کنید. تغییرات در سبک زندگی و رژیم غذایی نیز می تواند در کاهش فشار خون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی موثر باشد.
در واقع، مطالعات نشان داده اند که بعضی از گیاهان و ادویه ها می توانند سطح فشار خون را کاهش دهد، بنابراین ممکن است بخواهید این موارد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. توجه کنید که قبل از مصرف هر یک از این گیاهان ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. در این مقاله، فهرستی از 8 گیاه دارویی که ممکن است به کاهش فشار خون یاری نمایند آورده شده است.
1.ریحان شیرین
ریحان یک گیاه خوش طعم است که در اشکال مختلف وجود دارد. این گیاه در طب گیاهی نیز محبوبیت فراوانی دارد زیرا سرشار از ترکیبات گیاهی قدرتمند است. ریحان شیرین سرشار از اوژنول است. تحقیقات این آنتی اکسیدان گیاهی را به فواید زیادی برای سلامتی ازجمله کاهش فشار خون مرتبط می دانند. مطالعات نشان می دهند که اوژنول به عنوان یک مسدود نماینده کانال کلسیم طبیعی به کاهش فشار خون یاری کند.
مسدودنماینده های کانال کلسیم از حرکت کلسیم به قلب و سلول های شریانی جلوگیری می نمایند و به رگ های خونی اجازه استراحت می دهند.
مطالعات در فاز حیوانی نشان داده است که عصاره ریحان شیرین مانع از انقباض رگ های خونی شده و به رقیق شدن خون یاری می نماید، که به نوبه خود در کاهش فشار خون موثر است. با این وجود، دانشمندان باید تحقیقات بیشتری انجام دهند تا آنالیز نمایند که آیا ریحان به کاهش فشار خون در انسان یاری می نماید یا خیر.
2. جعفری
جعفری گیاهی محبوب در بیشتر رژیم های غذایی است. این گیاه بومی مدیترانه است و خواص غذایی فوق العاده ای دارد. جعفری حاوی ترکیبات متنوعی مانند ویتامین C و کاروتنوئیدهای رژیمی است که ممکن است در کاهش فشار خون نقش داشته باشند.
چندین مطالعه نشان داده اند که آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی فشار خون و کلسترول بد (LDL) را کاهش می دهند که یک فاکتور خطر برای بیماری های قلبی است. مطالعات در فاز حیوانی نشان داده اند که مصرف جعفری به عنوان یک مسدودنماینده کانال کلسیم عمل می نماید هم فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش می دهد. مسدودنماینده کانال کلسیم نوعی دارو است که به گشاد کردن رگ های خونی یاری می نماید.
با این وجود، تحقیقات محدودی در فاز انسانی بر روی جعفری و تاثیر آن بر فشار خون صورت گرفته است. برای درک بهتر اثرات آن باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام گردد.
3. تخم کرفس
تخم کرفس یک ادویه همه کاره است که حاوی مواد مغذی مختلفی مانند آهن، منیزیم، منگنز، کلسیم و فیبر است. جالب توجه است که بعضی از تحقیقات نشان داده اند که تخم کرفس می تواند به کاهش فشار خون یاری کند. یک مطالعه روی موش ها تاثیر عصاره تخم کرفس بر فشار خون را مورد آنالیز قرار داد. این مطالعه نشان داد که عصاره تخم کرفس فشار خون را در موش هایی با فشار خون بالا کاهش می دهد - اما نه در موش هایی که فشار خون طبیعی داشتند.
محققان توصیه می نمایند که ترکیبات موجود در عصاره تخم کرفس به عنوان یک مسدودنماینده کانال کلسیم عمل می نمایند و می توانند فشار خون را کاهش دهند. علاوه بر این، تخم کرفس منبع خوبی از فیبر رژیمی است که با کاهش فشار خون در ارتباط است. با این وجود، تنها مطالعات کمی در خصوص تخم کرفس و فشار خون وجود دارد. دانشمندان باید تحقیقات بیشتری در فاز انسانی در این زمینه انجام دهند.
4. سیر
سیر سرشار از ترکیباتی است که برای سلامت قلب مفید هستند. به طور خاص، سیر حاوی ترکیبات گوگردی مانند آلیسین است که ممکن است به افزایش جریان خون و گشاد شدن عروق خونی یاری کند. در مجموع، این عوامل ممکن است به کاهش فشار خون یاری نمایند.
آنالیز 12 مطالعه روی بیش از 550 فرد مبتلا به فشار خون بالا نشان داد که مصرف سیر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به ترتیب به طور میانه 3/8 میلی متر جیوه و 5/5 میلی متر جیوه کاهش می دهد. این مقدار کاهش مشابه با تاثیر داروهای فشار خون است.
یک مطالعه 24 هفته ای روی 30 نفر نشان داد که 600 تا 1500 میلی گرم عصاره سیر به مقدار داروی آتنولول در کاهش فشار خون موثر است.
5. آویشن
آویشن یک گیاه معطر سرشار از ترکیبات سالم متعدد است. اسید رزمارینیک یکی از این ترکیبات است. تحقیقات آن را با فواید بسیاری مانند کاهش التهاب و سطح قند خون و بعلاوه افزایش جریان خون مرتبط دانسته اند. بعلاوه ممکن است به کاهش فشار خون یاری کند.
مطالعات فاز حیوانی نشان داده اند که مصرف اسید رزمارینیک با مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) به طور قابل توجهی به کاهش فشار خون سیستولیک یاری می نماید. ACE یک مولکول است که رگ های خونی را باریک نموده و در نتیجه فشار خون را افزایش می دهد. بنابراین، مهار آن می تواند به کاهش فشار خون یاری کند.
سایر مطالعات در فاز حیوانی نشان می دهند که مصرف عصاره آویشن موجب کاهش فاکتورهای خطر بیماری قلبی مانند کلسترول کلی، کلسترول بد (LDL)، تری گلیسیرید و فشار خون می گردد. با وجود آنچه گفته شده، تحقیقات در فاز انسانی محدود می باشد. به همین علت باید تحقیقات بیشتری در زمینه ارتباط بین آویشن و فشار خون انجام گردد.
6. دارچین
دارچین یک ادویه معطر است که از پوست درخت خانواده دارچین بدست می آید. مردم برای قرن ها از آن در طب سنتی برای درمان بیماری های قلبی از جمله فشار خون بالا استفاده می کردند.
اگرچه هنوز کاملا تعیین نشده است که دارچین چگونه موجب کاهش فشار خون می گردد، تحقیقات در فاز حیوانی به گشاد شدن رگ های خونی یاری می نماید. آنالیز 9 مطالعه شامل 641 شرکت نماینده نشان داد که مصرف دارچین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به ترتیب به طور میانه 2/6 میلی متر جیوه و 9/3 میلی متر جیوه کاهش می دهد.
این اثر زمانی قوی تر است که مردم دارچین را به طور مداوم در طی 12 هفته مصرف کردند. علاوه بر این، مروری بر 3 مطالعه شامل 139 شرکت نماینده مبتلا به دیابت نوع 2 به آنالیز اثرات مصرف دارچین پرداخت.
در افرادی که روزانه 500 تا 2400 میلی گرم دارچین را طی 12 هفته مصرف کردند، فشار خون سیستولیک 39/5 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک 6/2 میلی متر جیوه به طور میانه کاهش یافتند. دارچین را می توانید به راحتی در وعده های غذایی خود بگنجانید.
7. زنجبیل
زنجبیل کاربردهای فراوانی دارد و در طب سنتی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. مردم قرن هاست که از زنجبیل برای درمان بیماری هایی مانند بیماری قلبی، گردش خون، سطح کلسترول و فشار خون استفاده می نمایند. مطالعات در هر دو فاز انسانی و حیوانی نشان داده اند که مصرف زنجبیل به شیوه های مختلف موجب کاهش فشار خون می گردد. این ماده به عنوان یک مسدودنماینده طبیعی کانال کلسیم و مهارنماینده طبیعی ACE عمل می نماید.
مسدودنماینده های کانال کلسیم و مهارنماینده های ACE از انواع داروهای فشار خون هستند. مطالعه ای که روی بیش از 4000 نفر انجام شد، نشان داد کسانی که بیشترین مصرف زنجبیل - 2 تا 4 گرم در روز - را داشتند، کمتر در خطر ابتلا به فشار خون بالا بودند.
زنجبیل خوشمزه است و به راحتی می توان آن را در رژیم غذایی خود گنجاند. از طرف دیگر، می توانید مکمل های زنجبیل را بخرید. گفتنی است که غلظت زنجبیل در مکمل ها بسیار بیشتر است.
8. هل
هل یک ادویه خوشمزه با طعمی کمی شیرین و تند است. هل سرشار از آنتی اکسیدان های مختلف است که می توانند در کاهش فشار خون موثر باشند. یک مطالعه 12 هفته ای بر روی 20 بزرگسال که به تازگی به فشار خون بالا مبتلا شده بودند، نشان داد که مصرف روزانه 3 گرم پودر هل به طور قابل توجهی فشار خون را کاهش می دهد و آن را به محدوده طبیعی می رساند.
مطالعات در فاز حیوانی ثابت نموده اند که هل به عنوان یک مسدودنماینده کانال کلسیم طبیعی و ادرارآور می تواند در کاهش فشار خون نقش داشته باشد. دیورتیک یا ادرارآور ترکیبی است که به حذف تجمع آب به وسیله ادرار یاری می نماید.
اگرچه این یافته ها امیدوارنماینده هستند، اما تحقیقات در این زمینه هنوز کاملاً تازه است. بنابراین، دانشمندان باید مطالعات بیشتری را برای آنالیز بیشتر اثرات هل در انسان انجام دهند. هل را می توانید به آسانی در اشپزی خود بکار گیرید. از طرف دیگر، می توانید مکمل یا عصاره هل را مصرف کنید.
منبع: فرارو