بازدید از پارک باستانی دهلی با منظره ها بی نظیر لودی گاردن
به گزارش وبلاگ یاهو، لودی گاردن (Lodhi Garden) یا باغ لودی در اصل باغ حواس پنج گانه است که در قلب دهلی قرار گرفته. این پارک مقبره های دو فرمانروا و دو سلطان دهلی با نام های محمدشاه و سیکاندر لودی را در جای داده است. این باغ و سازه های قرار گرفته در آن شما را با یک معماری چشمگیر و زیبا در کنار یک طبیعت بی نقص روبرو می نماید. باغ لودی یک میراث معماری 500ساله در محیطی بسیار آرام و سرسبز است که در حال حاضر به یکی از جاذبه های بسیار پرطرف دار و دوست داشتنی در دهلی تبدیل شده است. توصیه می کنیم که در زمان سفر به هند و دهلی حتماً هتل خود را در نزدیکی باغ لودی انتخاب کنید. چون بدون شک دوست دارید که در طول سفر خود چند بار از این باغ تماشا کنید.

Lodhi Estate, New Delhi, 144, 90 acres. :آدرس
لودی گاردن و یک تاریخچه بی عیب ونقص
لودی گاردن که به نام Lady Willingdon Park هم شناخته می گردد، از سال 1444 میلادی داستان خود را شروع کرد. زمانی که مقبره محمدشاه از حاکمان سلسله سید در دهلی، از طریق پسر ایشان و آخرین حاکم سلسله، یعنی علاءالدین علم شاه در این مکان بنا شد. البته مقبره مهم دیگری هم در محوطه این باغ نهاده شده است. مقبره سیکاندر لودی از سلسله لودی که در سال 1517 میلادی از طریق پسر ایشان ابراهیم لودی در این باغ ساخته شد.
البته چندین بنای دیگر هم در زمان حکومت سیدها و لودی ها در این باغ ساخته شده است. هنگامی که امپراطور اکبر تاج وتخت دهلی را از آن خود کرد، باغ لودی به عنوان یک رصدخانه مورداستفاده نهاده شد و تمام اسناد و مدارک را در کتابخانه ای که برای این منظور ساخته بودند، حفظ کردند. طی این دوران محیط اطراف مقبره ها به دو روستا تبدیل شد. سال 1936 میلادی زمانی که انگلیسی ها اریکه قدرت را در این منطقه به دست گرفته بودند، به روستاییان اجازه ساخت باغ یا فضای سبز در این مکان داده نشد.
در همین زمان لیدی ویلینگدون، همسر مارکس ویلینگدون فرماندار کل وقت هند، این منطقه را محوطه سازی کرد و آن را به یک باغ مجذوب نماینده تبدیل ساخت. این باغ به طور کامل در سال 1936 میلادی افتتاح شد و به پاس کوشش های بی وقفه لیدی ویلینگدون و به منظور ارج نهادن به کوشش های ایشان، نام لیدی ویلینگدون بر این باغ گذاشته شد.
پس از آن در سال 1947 کشور هندوستان استقلال کامل یافت و این باغ به باغ لودی تغییر نام داد. در سال 1968 هم باغ از طریق جوزف استاین یک معمار آمریکایی، مورد بازسازی نهاده شد و با احداث یک گلخانه در فضای باغ، تغییرات چشمگیر و مجذوب نمایندهی در آن به وجود آمد.
نحوه دسترسی به لودی گاردن
شما در هر نقطه از شهر دهلی که باشید، می توانید از طریق تاکسی ها و وسایل حمل و نقل عمومی خود را به لودی گاردن برسانید. البته مترو یکی از راحت ترین وسایل حمل و نقل در هند است که شما را به سرعت به لودی گاردن می رساند.
2 ایستگاه مترو با نام های Jorbagh Metro Station و Lok Kalyan Marg Metro Station از نزدیک ترین ایستگاه های مترو به باغ لودی محسوب می شوند.
معماری لودی گاردن
لودی گاردن در زمینی به وسعت 90 هکتار احداث شده است و به راحتی توانسته فهرست بلندبالایی از سازه های قرن پانزدهم میلادی را در خود جای دهد. زیبایی این بناها به واسطه معماری تحسین برانگیزی که دارند، مثال زدنی و بسیار تماشای است.
مقبره محمدشاه در این باغ با الهام از سبک معماری اسلامی هندی ساخته شده است. این مقبره 8 سازه کوچک گنبدی یا چتری شکل که انتهای آن ها شبیه به نیلوفر آبی است، دارد. بعلاوه از دیگر اجزای این مقبره می توان به گوشه های تزیین شده گنبد مرکزی بزرگ و اتاقک 8 ضلعی مزین شده، شاره کرد که همگی در کنار هم یک چشم انداز زیبا و بدیع را خلق نموده اند.
مقبره سیکاندر لودی هم با الهام از مقبره محمدشاه ساخته شده است. این بنا هم سبک معماری هندی اسلامی دارد و با یک طراحی هشت ضلعی با گنبد مرکزی، از مقبره سیکاندر لودی یک بنای شاهکار معماری ساخته است. این مقبره به صورت یک عمارت محصور با ورودی گنبدی شکل طراحی شده که بر روی دیوارهای آن طرح های معماری مغولی را هم می توان مشاهده کرد. جالب است که بدانید که این مقبره اولین مقبره - باغ محصور در کشور هندوستان معرفی شده است.
باغ لودی و دنیا مدرنیته امروز
امروزه لودی گاردن یکی از برترین و منحصربه فردترین منطقه ها تاریخی دهلی محسوب می گردد. مکانی موردتوجه برای انجام فعالیت های گوناگونی مثل پیاده روی ها و دویدن های صبحگاهی و عصرگاهی و همین طور مکانی بی نظیر و برگزیده برای علاقه مندان به انجام ورزش یوگا!
بعلاوه این نقطه از دهلی به یک مکان مجذوب نماینده برای برپایی پیک نیک ها و دورهمی های محبت آمیز، خانوادگی و عاشقانه هم تبدیل شده است. محیطی آرام که افراد خانواده و زوج ها می توانند برترین لحظات محبت آمیز و عاشقانه خود را در کنار یکدیگر در این باغ سپری نمایند.
علاوه بر مقبره های نهاده شده در محیط باغ که متعلق به قرن پانزدهم میلادی هستند، سازه های دیگری هم در محیط این باغ قرار دارند. به جرئت می توان گفت که بیشتر از 50 گونه پرنده و پروانه و بیشتر از 100 گونه درخت را می توانید در این پارک پیدا کنید. در حال حاضر سازمان باستان شناسی هندوستان مسئول محافظت و نگهداری از این باغ بزرگ است. بعلاوه منطقه کوچکی از این باغ را به عنوان پارک ملی بُنسای معین و معرفی نموده اند. بسیاری از گروه ها و سازمان ها در دهلی در این باغ پیاده روی های کارکنان خود را ترتیب داده و از دوره هم بودن هم در محیطی آرام و تاریخی بیشترین لذت می برند. البته این یک فعالیت موروثی است که سال هاست اهالی بومی هند با الهام از پیشینیان خود آن را انجام می دهند.
تماشای های لودی گاردن
وقتی وارد لودی گاردن شدید حتماً از سایر تماشای ها و جاذبه های مستقر در محیط این باغ تاریخی و منحصر به فرد هم تماشا نموده و از آن ها غافل نشوید. در واقع علاوه بر مقبره دو سلطان، چندین بنای دیگر هم در محیط این باغ مستقر شده اند که ارزش وقت گذاشتن و تماشا را دارند.
- بارا گنبد یا گنبد بزرگ، یک گنبد برجسته و بزرگ است که پژوهشگران تصور می نمایند این گنبد در سال 1490 میلادی از طریق سیکاندر لودی ساخته شده است.
- مسجد سه گنبدی واقع در مجموعه بارا گنبد
- بنای شش گنبد یا شش گنبد لعاب دار که گمان می رود مقبره ای ساخته شده از طریق ابراهیم لودی باشد. این مقبره گنبد دار را با کاشی های آبی میناکاری شده تزیین نموده اند.
- آت پولا یا پل 8 اسکله که یک پل سنگی بسیار زیبا متعلق به قرن شانزدهم است و آن را در زمان سلطنت امپراطور اکبر ساخته اند. این پل از 7 طاق و 8 ستون تشکیل شده است.
- دریاچه مجموعه
- گلخانه لودی گاردن
- و پارک ملی بُنسای که همگی از جمله جاذبه ها و تماشای های باغ لودی در شهر دهلی کشور هندوستان هستند.
چند حقیقت ناگفته از لودی گاردن
در ادامه حقایق پنهان لودی گاردن را با شما آنالیز خواهیم کرد تا این باغ و محیط آن را بیشتر بشناسید.
- یکی از دروازه هایی که در این باغ نهاده شده است، متعلق به دوران حکومت انگلیسی ها است که هنوز هم از آن استفاده می نمایند.
- بعلاوه شورای شهر دهلی نو برای 100 گونه متنوع درخت نهاده شده در باغ لودی، کدهای QR تهیه نموده و با وصل این کدها به بدنه درختان، از قطع شدن آن ها جلوگیری نموده است.
جاذبه های نزدیک به لودی گاردن
در زمان بازدید از لودی گاردن بد نیست که حتماً سری هم به جاذبه های اطراف آن بزنید و بازدید خود از این منطقه را تکمیل کنید. در ادامه فهرستی از جاذبه های اطراف لودی گاردن را با هم مرور خواهیم کرد.
- بازار خان (1.2 کیلومتر)
- پورانا قیلا (2.6 کیلومتر)
- موزه ملی صنایع دستی و بافندگی (2.8 کیلومتر)
- Rashtrapati Bhavan (3.1 کیلومتر)
- مقبره همایون (3.1 کیلومتر)
- پارک ملی جانورشناسی هند (3.2 کیلومتر)
- آرامگاه صفدر جونگ (3.7 کیلومتر)
- دروازه هند (3.8 کیلومتر)
- Connaught Place (4.5 کیلومتر)
- جانتار مانتار (4.6 کیلومتر)
- دیلی هات (5.4 کیلومتر)
باغ های لودی در دهلی مکانی عالی برای گذراندن برترین اوقات در یک محیط تاریخی محسوب می گردد. بعد از بازدید و کاوش در میان جاذبه های پارک، به بازار خان که در فاصله کوتاهی از این باغ نهاده شده است هم بروید و با خیال راحت و فراغ بال، خرید کنید.
بعلاوه رستوران Lodi-the Garden که در نزدیکی دروازه شماره یک باغ لودی نهاده شده هم یک جاذبه اضافی در اینجا محسوب می گردد که در آن می توانید از یک شام مجلل در فضای باز لذت ببرید. واقعیت این است که لذت خوردن غذاهای محلی و پرادویه در کشور هندوستان با هیچ لذتی در تمام دنیا برابری نخواهد کرد.
کشور باغ های سبز و طبیعت بکر، هندوستان
واقعیت این است که شما تحت هیچ شرایطی حتی اگر هر ساله به کشور هندوستان و شهرها و استان های گوناگون آن سفر کنید هم، نمی توانید تمام زیبایی ها و تماشای های این کشور را به طور کامل مشاهده نموده و نام تک تک آن ها را یاد بگیرید. هندوستان در گوشه گوشه شهرها، ایالات و روستاهای خود در هر قدمی که در آن برمی دارید، شما را شگفت زده می نماید. در تمام کوچه ها و خیابان های آن معابد و مقابری ساخته شده که بدون درنظرگرفتن بزرگ یا کوچک بودنشان، نمونه بارزی از معماری منحصر به فرد، تاریخ غنی و فرهنگ مجذوب نماینده مردمان ساکن این کشور است. هندوستان تاریخچه پرفراز و نشیبی دارد و زیبایی های آن خصوصاً بناهای تاریخی آن، گواه این فراز و نشیب های متعدد و همیشگی در این سرزمین هستند.
منبع: الی گشت