خبرنگاران مصرف دو وعده ماهی در هفته از بروز بیماری قلبی پیشگیری می کند
به گزارش وبلاگ یاهو، تهران- خبرنگاران- نتایج مطالعه ای جدید نشان می دهد که مصرف منظم ماهی های چرب می تواند به جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در افراد در معرض خطر مانند افرادی که قبلاً بیماری قلبی یا سکته مغزی داشتند، کمک کند.
به گزارش روز جمعه گروه دانشگاه و آموزش وبلاگ یاهو از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، محققان این مطالعه را بر اساس داده های چهار مطالعه روی حدود 192 هزار نفر انجام دادند. حدود 52 هزار نفر از این افراد به بیماری های قلبی عروقی مبتلا بودند.
نتایج این مطالعه نشان داد، افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی هستند با مصرف منظم ماهی های چرب از ابتلا به این بیماری ها پیشگیری کنند.
محققان متوجه شدند که عامل این موضوع اسیدهای چرب اُمگا 3 است که با خطر کمتر بروز مسائل عمده بیماری های قلبی عروقی مانند حملات قلبی و سکته مغزی در حدود یک ششم افراد پر خطری که هفته ای دو بار ماهی غنی از امگا 3 مصرف می کردند، در ارتباط است.
اندرو منته، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مک مستر کانادا، در این باره می گوید: مصرف ماهی در افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی یک مزیت پیشگیری کننده قابل توجه است.
وی افزود: این مطالعه پیامدهای مهمی برای رهکردهای مربوط به مصرف ماهی در سطح جهان دارد که نشان می دهد افزایش مصرف ماهی و به ویژه ماهی های چرب برای بیماران قلبی عروقی ممکن است یک مزیت قلبی عروقی نسبی داشته باشد.
به گفته منته، افرادی که کمتر در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی هستند، هنوز هم می توانند با خوردن ماهی های غنی از امگا 3، از خود در برابر بیماری های قلبی عروقی محافظت کنند، اما فواید آن برای سلامتی نسبت به افراد پرخطر کمتر است.
انجمن قلب آمریکا نیز مصرف دو وعده 100 گرمی ماهی در هفته را توصیه می کند. بهترین گزینه در این مورد، ماهی های چرب با دوز بالا اسیدهای چرب اُمگا3 است. این نوع ماهی ها شامل سالمون، ماهی تن، خال مخالی، قزل آلا دریاچه، شاه ماهی و ساردین است.
البته این گروه قلب هشدار می دهند هر نوع ماهی انتخاب کنید، اما آن را سرخ نکنید؛ چرا که مطالعات نشان می دهد خطر نارسایی قلبی در افرادی که ماهی سرخ کرده مصرف می کنند 48 درصد افزایش می یابد.
به گفته محققان، اسیدهای چرب اصلی اُمگا3 موجود در ماهی EPA و DHA هستند. EPA دارای خواص ضدالتهابی است که به مقابله با سخت و تنگ شدن عروق خونی که می تواند به حمله قلبی منجر شود کمک می کند. همچنین چربی های اُمگا3 خون را کمتر در معرض لختگی قرار می دهند و دوز بالای آن می تواند به کاهش تری گلیسیریدها، نوعی چربی خون کمک کند.
محققان تاکید می کنند ماهی های چرب تنها منبع اُمگا3 نیستند. دانه چیا، دانه کتان و گردو هم از منابع خوب اسید آلفا لینولنیک (ALA) هستند که پیش ماده EPA تلقی شده و سپس به DHA تبدیل می شوند.
سه اسید چرب تشکیل دهنده خانواده امگا-3 عبارتند از آلفا-لینولنیک اسید (ALA)، ایکوساپنتائنوئیک اسید(EPA) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید(DHA). آلفا- لینولنیک اسید (ALA) در گردو و برخی از انواع گیاهان یافت می شود. دو اسید چرب دیگر، یعنی ایکوساپنتائنوئیک اسید (EPA) ودوکوزاهگزائنوئیک اسید (DHA) در ماهی مانند سالمون و از جمله در روغن و مکمل های ماهی وجود دارد.
منبع: ایرنا