هر آنچه باید در خصوص غذاهی سنتی کرمانشاه بدانیم
به گزارش وبلاگ یاهو، اگر به کرمانشاه سفر نموده باشید و مهمان مردم میهمان نواز این دیار شده باشید، حتماً با سفره های رنگین و غذاهای کرمانشاه که همگی بسیار خوش مزه می باشند روبرو شده اید. غذاهای سنتی این استان همگی اصیل و بسیار خوش طعم بوده و با گذشت سالیان طولانی از قدمتشان همچنان طبخ می شوند و از محبوبیتشان کم نشده است. تمامی غذاهای کرمانشاه با روغن ناب و خوش عطر کرمانشاهی سرو می گردد. در این مطلب می خواهیم انواع غذاهای کرمانشاه را به شما معرفی کنیم تا در زمان سفر به این استان حتماً آن ها را تست نموده و از طعم های بی نظیرشان لذت ببرید.
غذاهای کرمانشاه
استان کرمانشاه نیز مانند سایر نقاط کشور ایران دارای تنوع غذایی زیادی بوده و مردم این استان غذاهای بسیار خوش مزه ای را در لیست غذاهای خود دارند. از معروف ترین غذاهای کرمانشاه می توان دنده کباب را نام برد که بسیار خوش مزه بوده و هر مسافری که به کرمانشاه سفر کند در هنگام بازدید از منطقه تاریخی طاق بستان با رستوران های زیادی روبرو می گردد که اصلی ترین و مهم ترین غذایشان دنده کباب می باشد. عطر خوش دنده کباب تمامی فضای طاق بستان را پر نموده و انسان را وسوسه به تست کردن و خوردن دنده کباب می نماید. از دیگر غذاهای معروف کرمانشاه می توان خورش خلال، ترخینه، سیب پلو، آش عباسعلی، کوفته ریزه، آش سورانه و کوکوی پغازه را می توان نام برد. در زیر به معرفی بیشتر برخی از این غذاها می پردازیم.
خورش خلال کرمانشاه
خورش خلال از غذاهای اصیل کرمانشاه بوده که در بیشتر مناسبت ها و میهمانی ها جزء اصلی سفره بوده و در رستوران های این شهر می توانید این غذا را میل کنید. خورش خلال جزء غذاهای گران و پر هزینه می باشد.
مواد مورد احتیاج خورش خلال گوشت، خلال بادام زمینی، زرشک سیاه، زعفران، لیمو عمانی، رب گوجه، پیاز، نمک، زردچوبه و فلفل می باشد.
طرز تهیه خورش خلال کرمانشاه
ابتدا پیاز را سرخ نموده و گوشت تکه شده را به آن اضافه می کنیم. بعد از تفت دادن گوشت نمک، فلفل و زرد چوبه. رب را نیز اضافه می کنیم. خلال بادام زمینی را هم که از قبل خیس نموده ایم اضافه نموده و بر روی آن ها آب ریخته و می گذاریم تا بپزد. در اواخر پخت، لیمو عمانی را هم اضافه نموده و زرشک سیاه را به همراه زعفران اضافه می کنیم. این خورش بسیار خوش مزه را باید به همراه برنج میل کرد.
ترخینه کرمانشاه
سوپ ترخینه یکی از غذاهای محلی کرمانشاه بوده و مواد اصلی تشکیل دهنده آن دوغ، سبزی خشک و گندم می باشد. این غذا بسیار پرخاصیت بوده و مانندآنتی بیوتیک عمل نموده و برای سرما خوردگی بسیار مناسب است. ترخیته به صورت گلوله هایی خشک بوده و باید به همراه پیاز داغ و آب پخته و آماده گردد. ترخینه را می توان در تمامی فروشگاه ها و مغازه های شهر تهیه و خریداری کرد. غذاهای کرمانشاه را بی شک می توان جزء لذیذترین غذاهای ایرانی دانست.
کوفته ریزه کرمانشاه
کوفته ریز نیز از دیگر غذاهای کرمانشاه است که به صورت خوراک سرو می گردد. آب این کوفته بسیار خوش مزه بوده و طعم و مزه ای بی نظیر دارد.
مواد اصلی کوفته ریزه این غذای کرمانشاهی گوشت چرخ نموده، آرد نخودچی، پیاز، سیب زمینی، رب گوجه، تخم مرغ، نعناء خشک به همراه نمک و زرد چوبه می باشد.
طرز تهیه کوفته ریزه یکی از بهترین غذاهای کرمانشاه به این صورت است که در ابتدا گوشت را به همراه تخم مرغ، نمک، زردچوبه، فلفل و آرد نخود چی مخلوط نموده و خوب ورز می دهیم. سپس پیاز را تفت داده و سیب زمینی را در اندازه های کوچک خرد نموده و با پیاز مخلوط نموده با مقداری آب می گذاریم تا بجوشد. سپس از مخلوط گوشت به اندازه گلوله ای کوچک برداشته و در آب در حال جوش ریخته می گذاریم بپزد. بعد از گذشت حدود نیم ساعت نعناء و رب گوجه را هم اضافه نموده و پس از جا افتادن نوش جان می کنید.
آش عباسعلی کرمانشاه
از دیگر غذاهای کرمانشاه که بسیار پر هوادار می باشد و طبخ و تهیه آن احتیاج به زمان طولانی دارد، آش عباسعلی می باشد که سالیان طولانی از طبخ آن می گذرد. بنا بر روایت هایی که موجود است در زمان پهلوی اول شخصی به نام عباسعلی در مساجد این آش بسیار خوشمزه را می پخته و در بین مردم پخش می نموده و با گذشت سالیان طولانی از آن نوادگان عباسعلی نیز به پخت این آش مشغول شده و آش عباسعلی به یکی از غذاهای کرمانشاه تبدیل شد که هوادار دارد. موادی که در این آش وجود دارد انواع حبوبات مانندنخود، عدس، لوبیا و گندم به همراه گوشت فراوان و آب قلم می باشد که طعم بی نظیری به این آش می دهد. آش عباسعلی به دلیل وجود گوشت زیاد و روغن کرمانشاهی بسار خوش طعم بوده و در مکان های خاصی در این شهر می توانید آش عباسعلی را میل کنید. خوشمزه ترین آش را از میدان جوانشیر روبروی گرمابه آینه می توانید تهیه کنید.
غذاهای کرمانشاه همگی مورد پسند و باب میل تمامی ذائقه ها بوده و به جرأت می توان غذاهای کرمانشاه را جزء خوش مزه ترین ها دانست.
منبع: دلتابان