تغذیه پیشنهادی طب سنتی برای فصل بهار
به گزارش وبلاگ یاهو، باقی ماندن مواد زائد بدن در زمستان و رقیق شدن و به حرکت درآمدن این اخلاط به سوی اندام های ضعیف در فصل بهار موجب ابتلا به بیماری هایی مانند:دمل ها، ورم های چرکی، جوش ها، خارش، ورم های حلق، خونریزی بینی، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، صرع، سکته ها و بیماری های دیگر می گردد؛
بنابراین متخصصان طب سنتی توصیه می نمایند برای در امان ماندن از بیماری ها در فصل بهار به خوراکی ها و نوشیدنی های مصرفی توجه کنید:
از خوردن غذا های چرب و سنگین خودداری نمایید
کارشناسان طب سنتی توصیه می نمایند در بهار از خوردن غذا های چرب و سنگین خودداری نمایید و برای جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون در فصل بهار از رژیم غذایی سبک بهره ببرید.
سیستم گوارشی ما با خروج گرما از اندام های داخلی، ضعیف تر می گردد و دیگر قدرت کافی برای هضم غذا های سنگین نخواهد داشت پس باید مصرف غذا های سنگین تر و چرب تر را کاهش دهیم.
در فصل بهار غذای کمتری بخورید
در بهار مزاج، حرارت و مقدار رطوبت بدن تغییر می نماید و اخلاط بدن با گرم تر شدن هوا و عبور از زمستان سفت و منجمد می شوند و قدرت هضم و جذب در سیستم گوارش کاهش می یابد، بنابراین بهتر است در فصل بهار برای اینکه دچار مسائل کمتری گشت، غذای کمتری مصرف نمایید. کم خوری در بهار باعث می گردد بدن راحت تر بتواند خود را با شرایط تطبیق دهد و دچار مسائل کمتری گردد.
از مصرف خوراکی هایی با مزاج گرم پرهیز نمایید
در فصل بهار خوراکی هایی با مزاج گرم مانند غذا های چرب و سرخ کردنی، خوراکی های تلخ، تند و تیز، و شور را مصرف نکنید و همراه غذا ادویه های دارای مزاج گرم را نخورید؛ بلکه بهتر است غذا های خنک، غذا های غلیظ و با طبیعت سرد مصرف کنید تا هیجان و رقت اخلاط و مواد تعدیل گردد.
برای کاهش خارش گلو این نوشیدنی مفید است
در بهار بسیاری از افراد دچار حساسیت های فصلی خواهند شد. از علائم حساسیت فصلی خارش گلو، چشم ها، بینی، عطسه، سرفه و... است. درمانگران طب سنتی برای درمان حساسیت توصیه می نمایند افراد 10 گرم گل بنفشه و شکر تیغال را در 2 لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانند تا 1 لیوان آن باقی بماند.
دمنوش به جای مانده را صاف نموده و شب پیش از خواب میل نمایند. بهتر است افرادی که خارش گلوی شان خیلی زیاد است علاوه بر شب، صبح بعد از بیدارشدن از خواب نیز 1 لیوان از این دمنوش گیاهی بنوشند.
برای کاهش حساسیت فصلی این غذا ها را نخورید
استفاده از روغن بنفشه و بادام برای درمان عطسه های ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی مفید است. برای درمان عطسه روزی 2 بار، 1 قطره از روغن بنفشه را درون حفره های بینی خود بچکانید یا از این روغن به پیشانی خود بمالید. بعلاوه بهتر است مواد غذایی حساسیت زا مانند گوجه، بادمجان، ادویه جات، غذا های سرخ کردنی، شکلات، و قهوه نخورید.
ورزش زیاد و حمام مکرر در فصل بهار ممنوع است
در فصل بهار، غذا های گرم و خشک نخورید و از انجام ورزش زیاد و سنگین اجتناب نمایید. بعلاوه از حمام مکرر خودداری گردد و به جای آب از عرق کاسنی یا عرق شاه تره استفاده گردد.
از خوردن غذا های کنسروی و مانده پرهیز کنید
در فصل بهار، غذا های شور، غذا های کنسروی، مانده، غذا های غلیظ مانند کله پاچه، خامه و ماست ترش نخورید.
گرسنگی نکشید
گرسنگی سبب تحریک بیشتر اخلاط می گردد پس نباید اجازه دهید که بیش از حد گرسنه شده و سپس غذا بخورید. در این فصل هنگام گرسنگی بهتر است مواد غذایی سبک و کم کالری مثل میوه ها و سبزیجات را میل کنید.
گوشت کمتر مصرف کنید
در فصل بهار بهتر است گوشت گوسفند، گوساله، گاو کمتر مصرف گردد، زیرا مصرف زیاد گوشت باعث افزایش گرمی و رطوبت در بدن می گردد و به علت گرم و تر بودن فصل بهار، مصرف بیش از حد گوشت باعث ایجاد بیماری در بدن می گردد.
در این فصل بهتر است گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین مصرف گردد. بعلاوه با گرم شدن هوا، قدرت هاضمه کاهش یافته و معده افراد نمی تواند غذا های گوشتی را هضم کند و هضم بد غذا اخلاط نامناسب را در بدن می سازد.
بدنتان را پاکسازی نمایید
در فصل بهار پاکسازی کبد از سموم اهمیت زیادی دارد و تغذیه صحیح، در این امر نقش مهمی خواهد داشت؛ در صورت پاک نشدن کبد از سموم، دریافت غذای بیشتر سبب سلامتی نمی گردد و باعث بروز بیماری ها، ایجاد دمل های چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی و پارگی بعضی رگ های بدن به علت زیادی خون ناشی از عدم دفع مواد و فضولاتی که در طول زمستان در بدن جمع شده اند، می شوند.
در بهار هر فرد باید پاک سازی بدن انجام دهد. این پاکسازی متناسب با عادت ها و قابلیت های فردی افراد به وسیله قی کردن، حجامت کردن، فصد (خون گیری) یا مصرف دارو های مسهل انجام می گردد.
مصرف این نوشیدنی ها در فصل بهار مفید است
همانطور که می دانید در فصل زمستان سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن به وجود می آید. در این فصل بهتر است، شربت های خنک مانند لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک بنوشید.
این مواد را در سبد خوراکی های تان بگنجانید
برترین و مفیدترین غذا ها در فصل بهار سبزی و حبوبات محسوب می گردد، بنابراین بهتر است در وعده ناهار و شام از سبزی ها فصل، سبزی های صحرایی برای تهیه خوراک، آش و انواع بورانی با سبزی های تازه و با طراوت بهره ببرید.
منبع: فرارو