هفته معدن در اکسپوی 2020 دوبی
به گزارش وبلاگ یاهو، با پشت سر گذاشتن چالش های بی شمار ناشی از ویروس کرونا در سال 2020، در نهایت نمایشگاه اکسپو 2020، در دبی در تاریخ 9 مهر ماه 1400 (2021)، با یکسال تاخیر ، به مدت 6 ماه شروع به کار کرد.موضوع این نمایشگاه پیوند افکار، خلق آینده است که بر اهمیت ایجاد راهکار های پایدار برای آسیب های زیست محیطی فعلی دنیا تأکید دارد و همکاری های مالی و فرهنگی را به عنوان ابزاری برای مقابله با مسائل دنیا و حرکت به مرحله بعدی پیشنهاد می دهد که در آن فناوری، پایداری دست در دست هم دارند.
پس از عبور آهسته جهان از بحران فراگیری کرونا اهمیت برگزاری رویداد اکسپو در دوبی، در سه سطح بین المللی، منطقه ای و البته در سطح ملی برای ایران با حضور 192 کشور در کشور امارات بسیار حائز اهمیت است.
- هفته معدن در اکسپو2020 دوبی، از تاریخ 27 آذرماه، لغایت 4دی ماه1400 در محل پاویون ایران در اکسپو2020 ، با هدف ارتقای جایگاه و توسعه فرهنگ معدنکاری و بعلاوه ایجاد انگیزه سرمایه گذاری در بخش معدن کشور برگزار می شود.
- اکسپو یا نمایشگاه جهانی، مجموعه نمایشگاهی است که هر 5 سال یکبار در یکی از کشورهای مختلف جهان برگزار می شود و هر کشور، دستاوردهای گوناگونش را در گذشته، حال و آینده به نمایش می گذارد.
این نمایشگاه، فرصتی طلایی برای عرضه دستاورها در جهت جذب سرمایه و مراودات بین المللی برای توسعه مالی، اجتماعی و زیرساختی کشورها به ویژه شهرهای میزبان است.
- نمایشگاه ها، در عرصه سیاست، اقتصاد، اوضاع اجتماعی، فرهنگی و هنری ملل، نقش بسیار موثری ایفا می نمایند و در همین ارتباط کشورهای جهان، رسالتی مهم و چند جانبه برای نمایشگاه ها قائلند؛ چرا که ایجاد و برپایی نمایشگاه ها نه تنها در زمینه ارتقاء علمی و دانش فنی و ویژگی های گوناگون امور نمایشگاهی موثرند، بلکه از طرف دیگر فضای مناسب برای انتقال و تبادل اطلاعات و ابتکارات و ایده ها در طی 180 روزبرگزاری میباشند که دریک محدوده خاص زمانی و مکانی موجبات افزایش مستمر کارایی و اثربخشی امور بازرگانی و افزایش همکاری های ملی و بین المللی و متعاقب آن نیرومند ساختن بنیه مالی کشورها را فراهم می آورند.
- نمایشگاه جهانی اکسپو، یکی از ابزارهای مهم برای رونق بخشیدن به اقتصاد در منظره بلندمدت و انجام فعالیت های موثر برای ارتقا و سطح اشتغال و ایجاد روابط بین المللی و تبادل فرهنگی ملت ها و جلب گردشگران و در عین حال هدف سرمایه های سرگردان است.
- شرایط معادن ایران به نوعی است که کشور ما جزو 10 کشور برتر جهان در زمینه معدنکاری است و در جایگاه دهم جهان قرار داریم. در بعضی مواد معدنی رتبه های بهتر را به خود اختصاص داده ایم به طوری که رتبه کشور در فراوری و ذخیره گچ، اول است و در مس رتبه 4 در جهان مربوط به ایران است.ایران تا سال 91 واردنماینده فولاد بود، و در حال حاضر در فراوری فولاد جزو 10 کشور برتر جهان قرار داریم و در سال گذشته 6.5 میلیون تن فولاد خام از کشور صادر شده است. در حوزه سیمان مصرف کشور 65 میلیون تن است و فراورینماینده 75 میلیون تن هستیم که بر این اساس ظرفیت خالی ما 10 میلیون تن است و هیچ کمبودی در این عرصه احساس نمی شود.
- مسلما معرفی و حضور آخرین دستاوردها و یافته ها در بخش معدن ایران به وسیله نخبگان و خبرگان ما در این صنعت، نتایج مطلوبی را برای اقتصاد معدنی ایران به همراه خواهد داشت.
- نزدیکی دبی به ایران از نظر مسافت یکی از مزیت ها به شمار می رود که در کاهش هزینه های حضور و گرفتن اطلاعات یاری نماینده است و می توان در طی هفته معدن که با مدیریت خانه معدن ایران و همکاری سازمان توسعه تجارت و شرکت سهامی نمایشگاهها برگزار می شود.جهان صنعتی طی سالهای 2035 تا 2050 برای تامین مواد مورد احتیاج صنایع پیشرفته خود احتیاج به مواد اولیه معدنی داشته که کشور ایران بعلت ساختار زمین شناسی یژه خود در منطقه می تواند تامین نماینده بخش عمده ای از صنایع کشورهای در حال توسعه و پیشرفته باشد، هیات های تجاری از متخصصین را جهت شرکت در نشست های B2B تخصصی اعزام نمود. جای تاسف است که تا به امروز به هر علت واحدهای بزرگ معدنی که عمدتا استراتژیک می باشند، حضور فعالی در این رویداد جهانی نشان نداده اند!
با فضایی که اکسپوی 2020 دبی پیش روی ایران قرار داده، اگرچه بعضی از کشورهای جهان به خیال خودشان قصد منزوی کردن ایران را دارند، اما یک فرصت بی بدیل خواهیم داشت که با استفاده از تمامی ظرفیت های خود بتوانیم چهره واقعی ثروتهای معدنی ایران را به جهانیان نشان دهیم.
خانه معدن ایران به وسیله بکارگیری فناوری و تدوین هوشمند و واقعیت افزوده و A/R نسبت به معرفی پتانسیل های معدنی کشور بنحو مطلوب و شایسته در این المپیک جهانی اقدام نموده و نسبت به معرفی کلیه پتانسیل های معدنی کشور بر روی نقشه کلی ایران و همینطور نسبت به معرفی پتانسیل های معدنی موجود در نوار مرزی شرق کشور با هدف ایجاد زیرساخت مالی مردمی و انجام فعالیت های راهبردی در سطح ملی و فراملی در حوزه مدیریت بخش خصوصی کشور اقدام می نماید که در این راه همکاری معاونت معدنی وزارت صمت و سازمان زمین شناسی کشور در ارائه بموقع اطلاعات بسیار حائز اهمیت بوده است. برگزاری و حضور در چنین نمایشگاه جهانی بزرگی برای هر کشوری که در جهت توسعه مالی و اجتماعی قدم برمی دارد، می تواند یک موقعیت بی نظیر باشد که بوسیله آن می تواند ره صدساله را یکشبه طی نمایند.
با توجه به اینکه از بزرگترین ویژگی های اکسپو، فراهم آوردن محیطی مسالمت آمیز و به دور از هرگونه مسایل سیاسی و حاشیه ای است در صددیم تا در طول 6 ماه برگزاری اکسپو 2020 دبی بدون تشریفات خاص سیاسی، دیدار ها و نشست هایی معدنی را با بنگاه های معدنی در جهان با دستیابی به اهداف زیر برگزار کنیم:
1- تقویت روابط بین الملل در حوزه صنعت معدنکاری با هدف افزایش و ارتقا رشد تبادلات مالی و بین المللی
2- ایجاد رونق در اقتصاد معدنی در کشور
3- ایجاد عایدی و ثروت برای کشور به وسیله برقراری روابط تجاری نو
4- بازار سازی برای کالاهای معدنی دارای مزیت نسبی
5- آشنایی جهانیان با ظرفیت های معدنی ایران و سایر کشورها
6- نمایش پتانسیلها و دستاوردهای معدنی کشور
و در نهایت معرفی روینمودهای آینده کشور حول محور معدن و صنایع معدنی در این اکسپو
هیات مدیره خانه معدن ایران ضمن تشکر از شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران و وزیر محترم صمت درصدد تنظیم نشستهای تخصصی با نمایندگان صنعت معدنکاری کشورهای معدن خیز جهان برای معرفی پتانسیلهای معدنی خود در این بازه زمانی (هفته معدن که در تاریخ 27 آذر ماه لغایت 4 دی ماه 1400) است تا بتواند نهایت خروجی را از این نمایشگاه برای اقتصاد معدنی ایران، از جنس رونق صادرات کالاهای معدنی داشته باشد.
*رئیس خانه معدن ایران
منبع: روابط عمومی نمایشگاه بین المللی ایران
منبع: خبرگزاری پانا