راجع به هرم غذایی نو چه میدانید؟
به گزارش وبلاگ یاهو، با توجه به ناکارآمدی رژیم های غذایی لاغری سنتی و مخاطره آمیز بودن رژیم های غذایی تازه مانند برنامه غذایی اتکینز، افرادی که قصد لاغر شدن دارند، چه باید بکنند؟

اطلاعات جامعی از هرم غذایی نو!
یک هرم فراوری مواد غذایی که به وسیله Udo Erasmus طراحی شده، بطور کامل نشان می دهد که چطور با حرکت کردن از پایین هرم - که بر پایه غذاهای خام است - به سمت بالای هرم -بر پایه غذاهای سمی هیدروژنه و بیش ازحد حرارت دیده که باعث بیماری می شوند - اندازه سمیت و خطرات بالقوه سلامتی غذاهای فراوری شده افزایش می یابد.به طور کلی هرچه یک غذا سریع تر فاسد گردد، چگالی مواد مغذی آن بالاتر است. غذاهای زنده در طی چند روز تا چند هفته فاسد می شوند، در حالی که غذاهای فراوری شده به دلیل حذف همه میکروارگانیسم ها، آنزیم ها، اکسیژن و رطوبت موجود در غذا می توانند ماه ها یا حتی سال ها ماندگاری داشته باشند. همانطور که از غذاهای خام به سمت غذاهای فراوری شده می رویم، مدت ماندگاری و بعلاوه احتمال بروز بیماری افزایش می یابد.
سطح اول - غذاهای خام
پایه هرم فراوری مواد غذایی شامل مواد غذایی خام است.اینها در حالت ایده آل باید غذاهای تازه و کامل باشند که در منطقه جغرافیایی شما پرورش یافته اند. این مواد غذایی باید به صورت ارگانیک و بدون استفاده از علف کش ها، آفت کش ها یا کودهای شیمیایی پرورش یابند. آنها باید در زیر نور آفتاب و در فصل خودشان برسند.
انسان ها نتیجه میلیون ها سال تکامل پیروز در طبیعت هستند. غذاهای خام و حیاتی از زمان بسیار قدیم، اساس رژیم غذایی همه موجودات زنده را تشکیل داده اند.
سطح دوم - غذاهای منجمد
غذاهای منجمد، راه چاره بهتر بعدی برای حفظ ویتامین ها، آنزیم ها، مواد معدنی و پروتئین های ضروری برای ایجاد سلامتی هستند. غذاهای منجمد که حاوی چربی های ضروری و سایر مواد مغذی هستند، فرایند اکسیداسیون را کند خواهند کرد و فاسد شدن را به تأخیر می اندازند.انجماد، یک راه چاره درازمدت نیست. غذاهای منجمد باید در دماهای پیوسته پایین نگهداری شوند و باید در یک دوره زمانی معقول مورد استفاده قرار گیرند.
سطح سوم - غذاهای خشک شده
فرایند های خشک کردن معمولا برای مواد غذایی مانند غلات، لوبیاها، میوه ها و سبزیجات به کار می رود. در این مورد، مواد معدنی و پروتئین و بعلاوه بعضی آنزیم ها معمولا دست نخورده باقی می مانند.مزایای خشک کردن مواد غذایی عبارتند از ماندگاری بیشتر و ذخیره آسان تر اما بعضی از مواد مغذی آنها ازبین خواهد رفت. این امر می تواند به وسیله مصرف مکمل های مناسب جبران گردد.
سطح چهارم - غذاهای پخته
روش های فراوری که کمترین تأثیر منفی را روی مواد غذایی می گذارند، عبارتند از بلانچینگ، جوشاندن و بخارپز کردن. در تمام این روش ها مقداری از مواد مغذی - آنزیم ها، پروبیوتیک ها و مقداری اسیدهای آمینه - ازبین می فرایند.تمام چهار سطح پایینی این هرم (غذاهای خام، منجمد، خشک شده و پخته) به حفظ سلامتی و ارتقاء آن یاری می نمایند.
سطح پنجم - گندم و قند تصفیه شده
تصفیه و فراوری قند نیشکر و غلات کامل، اثرات مضر بسیاری روی سلامت گذاشته است.این کار به از دست رفتن مواد معدنی، ویتامین ها، آنزیم ها، فیبر، آنتی اکسیدان ها، پروبیوتیک ها، پروتئین ها، چربی های ضروری و فیتونوترینت ها منجر می گردد. این کار، غذا را به یک منبع کالری پوچ با ارزش غذایی بسیار کم یا صفر تبدیل می نماید.
سطح ششم - غذاهای سفیدشده و بوزدایی شده
فرایندهای تصفیه، سفید کردن و بوزدایی که روی دانه ها، غلات و محصولات لوبیا - معمولا برای فراوری روغن های پخت وپز تجاری - انجام می گردد، بسیار خشن هستند و محصول نهایی را تقریبا عاری از هرگونه ارزش غذایی می نمایند.علاوه بر ازدست رفتن قسمت عمده ای از مواد مغذی، مولکول های ماده غذایی نیز به طور دائمی آسیب می بینند و غذا را در سطح سلولی بدن سمی می نمایند، خطر ابتلا به سرطان، التهاب و تغییرات دژنراتیو دائمی را افزایش می دهند.
سطح هفتم - غذاهای برشته شده یا پخته شده
برشته کردن غذاها در فر، روی گریل یا در باربکیو باعث ایجاد تغییرات شیمیایی اساسی در غذا می گردد که سلامت انسان را به خطر می اندازد.اخیرا ثابت شده ترکیباتی به نام آکریلامیدها که در طول پخت با درجه حرارت بالا در نشاسته تشکیل می شوند، سرطان و التهاب را افزایش می دهند و به سیستم عصبی مرکزی آسیب می رسانند.
مولکول های غذایی آسیب دیده برای انسان ها سمی هستند.
سطح هشتم - غذاهای سرخ شده
غذاهای سرخ شده به سمی بودن و خطرناک بودن برای سلامتی معروف اند. تحقیقات ثابت نموده اند که افزایش در اندازه بیماری های قلبی عروقی، سرطان و سایر اختلالات دژنراتیو به دلیل افزایش مصرف غذاهای سرخ شده و فست فودهاست.خطرات عبارتند از سمیت ناشی از مولکول های آسیب دیده و افزایش سرطان، التهاب و تغییرات دژنراتیو و بعلاوه افزایش بیماری قلبی عروقی.
سطح نهم - غذاهای هیدروژنه
هیدروژنه کردن، پادشاه قلعه سمیت است. در این فرایند، روغن ها بیش ازحد حرارت دیده و در معرض هیدروژن قرار می گیرند تا پیوندهای مولکولی اشباع نشده آنها اشباع گردد.این فرایند در کنار اشباع، اسیدهای چرب ترانس فراوری می نماید که با افزایش بیماری قلبی عروقی، سرطان، دیابت، تضعیف سیستم ایمنی و عملکرد فراوری مثل مرتبط اند.
زمان ثابت نموده است که هرم های غذایی تهیه شده به وسیله دولت به عنوان دستورالعمل های سلامتی کافی نیستند. هر چه بیشتر در خصوص GMO، غذاهای فراوری شده و سموم صنایع غذایی بدانید، بیشتر به این نتیجه خواهید رسید که هرم غذایی شما برای پیشبرد سلامت تان، بسیار متفاوت با هرم توصیه شده به وسیله هر سازمان دولتی و هر متخصص تغذیه است که همان توصیه ها را طوطی وار تکرار می نماید.
منبع: سایت راستینه
منبع: راسخون