غافلگیری بزرگ چین برای آمریکا
به گزارش وبلاگ یاهو، شی جین پینگ رئیس جمهوری چین و دبیرکل حزب کمونیست آن کشور اعلام نموده که کشورش تا اواسط قرن جاری قوی ترین ارتش دنیا را خواهد داشت.
به گزارش وبلاگ یاهو به نقل از واشنگتن تایمز، اخیرا دانشمندان چینی از فراوری موفقیت آمیز نسل بعدی تسلیحات مافوق صوت (هایپرسونیک) خود خبر دادند، تسلیحاتی که مجهز به فناوری تصویربرداری مادون قرمز هستند. این پیشرفت مجهز شدن به قابلیت جست و جوی گرما، ارتش چین را قادر می سازد تا هدف گیری مرگبار خود را به هواپیما های رادار گریز و ناو های هواپیمابر آمریکا نیز توسعه و تعمیم دهد.
موشک های مافوق صوت جزئی کلیدی از استراتژی چین برای قدرت نمایی و بازدارندگی آمریکا و متحدان اش به منظور جلوگیری از مقابله با طرح های آن کشور به منظور ایجاد هژمونی منطقه ای در شرق آسیا هستند. چین خود به طور رسمی توسعه موشک های مافوق صوت مجهز به تسلیحات هسته ای را رد نموده است، اما آمریکا باید برای این احتمال تلخ نیز برنامه ریزی کند، زیرا به چین توانایی آغازگر حمله بودن را می دهد که هشدار و خطری جدی برای آمریکا محسوب می گردد.
ژنرال جان هایتن رئیس فرماندهی راهبردی ارتش آمریکا با ابراز نگرانی شدید در خصوص پیشرفت چین در زمینه موشک های مافوق صوت در نوامبر 2021 میلادی هشدار داد که چین به زودی می تواند از نظر توان نظامی از آمریکا پیشی بگیرد اگر واشنگتن برای تغییر این شرایط کاری انجام ندهد. ژنرال هایتن با برجسته کردن سرعت و جهت پیشرفت های فناوری چین خاطر نشان کرد که آن کشور در مقایسه با 9 آزمایش موشکی آمریکا صد ها آزمایش موشکی مافوق صوت انجام داده است.
ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا آزمایش موشک مافوق صوت چین در ماه اکتبر را بسیار نزدیک به یک لحظه اسپوتنیک خوانده بود که یادآور پیشرفت های غافلگیرنماینده اتحاد جماهیر شوروی در عرصه فضایی در اوج جنگ سرد در سال 1958 میلادی است.
آمریکا به طرز خطرناکی در توسعه موشک های مافوق صوت از چین عقب مانده است که پیامد هایی فراتر از حوزه نظامی را برای واشنگتن به همراه خواهد داشت. با کسب فزونی نظامی، اقدامات تجاری ناعادلانه چین به اقدامات اجباری شوم تری تبدیل می شوند.
با این وجود، تعداد شرکت های فناوری پیشرفته که با ارتش آمریکا همکاری می نمایند به طور پیوسته در حال کاهش است که در نتیجه قوانین سخت گیرانه، حاشیه سود کم تر و نگرانی هایی در خصوص توانایی دولت برای حفاظت از مالکیت معنوی بوده است.
کلید پیشی گرفتن از چین مانند دوره رقابت مان با اتحاد جماهیر شوروی در دوران جنگ سرد پرورش خلاقانه ترین و امن ترین پایگاه صنعتی - دفاعی است پایگاهی که می تواند ظرفیت فناوری ارتش آمریکا را به شکلی مضاعف تقویت کند. اکنون زمان واگذاری میدان نبرد به چین کمونیست و خواسته های بدخواهانه شی برای نظم جهانی نو نیست.
نویسنده:
دانیل هافمن؛ افسر ارشد سابق سیا که سه بار به عنوان رئیس ایستگاه اطلاعاتی و به عنوان افسر ارشد اجرایی خدمات مخفیانه فعالیت نموده است. هافمن برنامه های فنی و جمع آوری اطلاعات انسانی در مقیاس بزرگ را نیز راهنمایی نموده است و ماموریت هایی در اتحاد جماهیر شوروی سابق، اروپا و منطقه ها جنگی در خاورمیانه و جنوب آسیا داشته است. او مدیر پیشین بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در سیا بوده است. او در حال حاضر به عنوان مفسر و تحلیلگر امنیت ملی در شبکه خبری فاکس نیوز حضور دارد.
منبع: فرارو