پیری زودرس و راه های به تعویق انداختن آن

به گزارش وبلاگ یاهو، پیری زودرس یک از مشکلاتی است در هر سنی از زندگی می تواند رخ دهد و فشار روانی بسیار زیادی به وجود می آورد. پیری یک فرایند اجتناب ناپذیر است اما با رعایت بعضی نکات می توان از سرعت آن کاست. در ادامه به علل، نشانه ها و راه های مقابله با پیری زودرس پرداخته ایم.

پیری زودرس و راه های به تعویق انداختن آن

پیری زودرس پوست چیست؟

هرچه سن بالاتر می رود، فرآیندهای داخلی بدن (از رشد دوباره سلول های پوستی گرفته تا فرآیند بهبود بدن بعد از ورزش) کند می شوند. به همین خاطر، بدن برای انجام دادن این فرایندها به زمان بیشتری احتیاج خواهد داشت. علائم پیری (مانند چین و چروک یا احساس خستگی) به همین خاطر ایجاد می شوند. اگر این تغییرات زودتر از آنچه که انتظار می رود، بروز یابند، طبیعی نیستند. به همین خاطر به آن پیری زودرس می گویند.1

چه عواملی باعث پیری زودرس می شوند؟عامل اصلی در بروز پیری زودرس سبک زندگی اشتباه است. اما از مهم ترین عوامل ایجاد پیری زودرس می توان به تغذیه نامناسب، سیگار، چاقی، فشار خون بالا و چربی خون اشاره نمود. نداشتن فعالیت و خمیده بودن نیز باعث پیری زودرس می گردد. مثلا وقتی که ساعت ها جلوی لپ تاپ یا تلویزیون بنشینید، به ستون فقرات شما آسیب وارد می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سبک زندگی کلیک کنید.

سختی کار و انجام چند وظیفه همزمان باعث خستگی بیش از حد و به اصطلاح فرسودگی بدن تان می گردد. مصرف زیاد شیرینی جات و خواب ناکافی از دلایل دیگر پیری زودرس است. بعلاوه استفاده زیاد از محصولات آرایشی پوست را خشک نموده و یا تحریک می نماید که باعث چین و چروک زودرس و خطوط در طول زمان خواهد شد.

دیابت نیز فرایند پیری را تسریع نموده و ریسک ابتلا به بیماری های قلبی -عروقی و کلیوی را افزایش می دهد. فکر و خیال ها، استرس و فشارهای عصبی که در جامعه امروزی گریبان گیر همه است سرعت پیر شدن را بیشتر نموده و باعث مسائلی همانند دمانس یا زوال عقل می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه زوال عقل کلیک کنید. 2

علائم و نشانه های پیری زودرسممکن است سن شناسنامه ای شما گویای جوان بودن شما باشد، اما عملکرد فیزیکی و روانی شما آن را تأیید نکند. آنچنان که بارها شاهد بوده ایم افرادی که با وجود سن کم دچار سکته قلبی، مغزی یا سرطان شده اند. رایج ترین علامت پیری زودرس شامل درد ناشی از التهاب، ناپایداری مفصلی، کم خونی، کمبود خون رسانی به ارگان ها، فشار درون ارگانی و فشار بر بافت های احاطه نماینده یک ارگان است.

از دست دادن تمایل به شرکت در فعالیت های روزمره، اختلال تعادل، آتروفی، تحلیل عضلانی میانه یا شدید، کاهش قدرت عضلانی، سختی و خشکی مفاصل، کاهش سرعت عکس العمل، تصلب شرایین، کاهش هورمون های استروژن و تستوسترون، استئوپروز و پوکی استخوان، علائمی هستند که فرد اگر به میزان لازم و کافی مراقب سلامت خود نباشد، زودتر از 60 سالگی و در سنین پایین با آنها روبرو می گردد.3

نکاتی برای تأخیر در علائم پیری زودرسمصرف غذاهای شیرین و فرآوری شده را کاهش دهد.

مصرف سیگار را ترک کنید، سیگار فرایند پیری را تسریع می نماید.

قبل از خواب حتما محصولات آرایشی را از روی پوست خود پاک کنید.

از تخت های برنزه یا سایر تجهیزات برنزه کردن داخلی استفاده نکنید.

بیشتر روزهای هفته را برای بهبود گردش خون و سلامت پوست خود ورزش کنید.

هر شب 7 تا 8 ساعت بخوابید. هنگام خواب، بدن شما ترمیم و جوانسازی می گردد.

غذاهای پر پروتئین و کلسیم بخورید، زیرا برای سلامتی پوست و مو بسیار مهم هستند.

از شنا در استخرهای حاوی کلر زیاد جلوگیری کنید، زیرا می تواند پوست و مو شما را تحریک کند.

هر روز میزان کافی آب بنوشید. آب رسانی کافی و مناسب به مرطوب ماندن پوست یاری می نماید.

مرتباً پوست خود را مرطوب کنید زیرا خشکی پوست یک عامل خطر برای چین و چروک بیشتر پوست محسوب می گردد.

از استفاده از محصولات مراقبت از پوست حاوی مواد شیمیایی خشن که می تواند پوست را تحریک و آزار دهد، خودداری کنید.

هفته ای یک مرتبه از لایه برداری بهره ببرید تا سلول های مرده پوست که باعث پوستی و افتادگی پوست می شوند، از بین بفرایند.

از دوش داغ طولانی مدت استفاده نکنید چون تعادل شرایط چربی طبیعی پوست را بهم زده و منجر به خشکی پوست می گردد.

روزانه از ضد آفتاب استفاده نموده و مدت زمانی را که در نور مستقیم خورشید می گذرانید محدود کنید. قرار گرفتن در معرض آفتاب باعث افزایش پیری پوست می گردد.4

درمان پیری زودرس پوستهنگامی که متوجه علائم پیری شدید، می توانید با این تغییرات بجنگید و اقداماتی را برای تغییر آن انجام دهید. بعلاوه، ممکن است منفعل باشید و به طبیعت اجازه دهید راستا خود را طی کند. تعریفی از روش درست یا غلط برای طی این مرحله از زندگی وجود ندارد. یعنی انتخاب راستای که در رابطه با فرآیند پیری بدن خود در پیش می گیرید، کاملاً به عهده شماست. در ادامه، برای درمان هر کدام از نشانه های پیری پوست، پیشنهادهایی بیان کردیم.

لکه های پوستی (خورشیدی)اگر لکه های ناشی از آفتاب را روی پوست خود دیدید، به متخصص پوست مراجعه کنید تا از نبود مسائل پوستی دیگر مطمئن شوید. پس از اینکه از مسائل و بیماری های پوستی خود مطلع شدید، تغییراتی را که باید در سبک زندگی خود ایجاد کنید، بشناسید و به آنها پای بند بمانید.

هر روز از کرم ضد آفتاب با حداقل 30 SPF بهره ببرید. با این کار پوستتان از اشعه فرابنفش مصون می ماند.

بعلاوه، تا حد ممکن، باید از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب، بپرهیزید.

هرگاه بیرون از خانه می روید، پوست خود را لباس های مناسب بپوشانید تا لک های آن بیشتر نگردد.

لکه های خورشیدی را می توانید به صورت موضعی نیز درمان کنید. آلوئه ورا، ویتامین C و محصولات حاوی آلفا هیدروکسی اسید به درمان لکه های خورشیدی یاری می نمایند. اگر این موارد مؤثر نبودند، روش های درمانی بالینی را امتحان کنید. این درمان ها عبارتند از: درمان با نور پالسی با شدت بالا (IPL)، کرایوتراپی (سرما درمانی) و لایه برداری شیمیایی.

پیری و چروک پوست دستاگر دستان شما نحیف و پوست آن چروک شده و رگ های قابل مشاهده دارد، به طور منظم آنها را مرطوب کنید. شاید زمان آن رسیده باشد که محصولی تازه را امتحان کنید که لایه های زیرین پوست شما را آبرسانی می نماید. بعلاوه، بهتر است برای دست های خود نیز از ضد آفتاب (با حداقل 30 SPF) بهره ببرید.

اگر دستان شما (به دلیل شغلی که دارید، یا به دلیل کارهای خانه) به طور مرتب در معرض مواد شیمیایی و آلاینده هاست، ممکن است نتوانید این موارد آسیب زا را به طور کامل حذف کنید. به جای آن می توانید چند تغییر کوچک ایجاد کنید. مثلاً هنگام شستن ظروف یا چیدن علف های هرز باغ خود از دستکش بهره ببرید.

اگر نگران ظاهردستان خود هستید، با متخصص پوست مشورت کنید. لایه برداری شیمیایی، استفاده از ژل (فیلر) پوستی و درمان با لیزر از درمان های بالینی رایج برای دست های پیر است.

التهاب و هایپرپیگمنتیشن (لکه های قهوه ای روی پوست)اگر پوست قفسه سینه تان تغییر رنگ داده است، تا جای ممکن، آن ناحیه از بدن خود را در برابر آفتاب محافظت کنید. هر روز از ضد آفتاب (با حداقل 30 SPF) بهره ببرید، قسمت هایی آسب دیده پوست خود را بپوشانید و به آنها بیشتر توجه کنید.

افزون بر این، نواحی آسیب دیده پوست خود را به صورت مرتب مرطوب کنید. مصرف محصولاتی مانند سرم ویتامین C هم به خاطر خواص لایه برداری و ضدپیری که دارند، بسیار مفید است.

پزشک برای درمان هایپرپیگمانتاسیون ناحیه قفسه سینه بعضی داروها را تجویز می نماید. استروئیدهای ضعیف و روشن نماینده ها با گذشت زمان هایپرپیگمنتاسیون را محو می نمایند.

خارش و خشکی پوستاگر پوستتان خشک، پوسته پوسته و خارش دار است، ضروری است با متخصص پوست مشورت کنید تا احتمال بیماری های دیگر را آنالیز کند. هنگامی که مطمئن شدید خشکی پوست شما ناشی از افزایش سن است و نشانه چیز دیگری نیست، بر عواملی تمرکز کنید که ناشی از سبک زندگی شما بوده و بر پوست شما اثر گذاشته است. برای اینکه پوست خود را هیدراته نگه دارید:

آب بیشتری بنوشید.

زمان دوش گرفتن خود را کوتاه تر کنید.

با آب ولرم دوش بگیرید.

مرطوب نماینده ای بیابید که با پوستتان سازگار باشد و بتواند خشکی آن را جبران کند. پوست خود را هر روز با آن مرطوب کنید.

افتادگی و چین و چروک پوستاگر پوستتان افتاده شده یا چین و چروک دارد، می توانید چند کار انجام دهید:

مراقبت از پوست را با مصرف روزانه ضد آفتاب (با حداقل 30 SPF) شروع کنید.

از کلاه لبه دار و لباس های راحت و گشادی بهره ببرید که پوستتان را بپوشاند.

زمان کمتری در معرض آفتاب بمانید.

سیگار نکشید.

آب بنوشید.

پوست خود را هر روز مرطوب کنید.

از محصولات مراقبت از پوست حاوی عصاره چای سبز، ویتامین A، ویتامین C، رتینوئیدها و آنتی اکسیدان ها بهره ببرید.

اگر می خواهید از درمان های بالینی بهره ببرید، روش هایی مانند بوتاکس یا استفاده از ژل (فیلر) چین و چروک پوستتان را کمتر و ظاهر شما را خوشایند تر می نماید.1

پی نوشت:

1.www.lafarrerr.com

2.www.honarehzendegi.com

3.www.namnak.com

4.www.pezeshket.com

منبع: راسخون

به "پیری زودرس و راه های به تعویق انداختن آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیری زودرس و راه های به تعویق انداختن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید