10 روایت هولناک از تغییرات مرگبار کرونا

به گزارش وبلاگ یاهو، 200 نفر دیروز جان باختند و200 خانواده سیاهپوش شدند. مرگبارترین روز کرونا در ایران، 20 استان در شرایط قرمز قرار گرفتند و تهران به تنهایی شاهد مرگ 73نفر در یک روز بود.

10 روایت هولناک از تغییرات مرگبار کرونا

ظرفیت بیمارستان ها برای پذیرش بیماران تازه تکمیل شده است، پارکینگ و را هروهای مراکز درمان اشغال شده اند، دفن جنازه های کرونایی در بهشت زهرا رکورد 75 روزه اش را شکسته است، ویروس کرونا راهش را به روستاها باز کرده و شیوع در روستاها رو به افزایش گذاشته است.

این بار قربانیان کرونا انتخاب نمی شوند، از کودک ده ساله هرمزگانی بدون هیچ بیماری زمینه ای بگیرید تا جهش عجیب ابتلای جوانان به این ویروس، نشان می دهد دیگر سن و سال مطرح نیست.

کادر درمانی خسته است، تاب و توان ندارد، رمقی برایش نمانده و هر روز از میانشان یکی کم می شود. رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی شهفرایندان به کمترین میزان خود از ابتدای شیوع رسیده است! مراسم عروسی و عزا اما برقرار است! دیروز 200 خانواده در ایران سیاه پوشیدند.

1 کرونا علیه بچه ها

کرونا پیر و جوان نمی شناسد. همه فرضیه های گذشته در رابطه با عدم ابتلای بچه ها به ویروس مرگبار کرونا را فراموش کنید. سهم بچه ها در آمار قربانیان هرروزه هم سهم کمی نیست.

رئیس بیمارستان بچه ها مفید می گوید بسیاری از بچه ها مبتلا ویروس را از والدین یا همبازیان شان در تجمعات و مهمانی ها گرفته اند.

در همان بحبوحه فرضیه بچه ها مبتلا نمی شوند صندوق بچه ها سازمان ملل متحد یونیسف درباره امکان مرگ روزانه 6000 کودک بر اثر کرونا هشدار داده بود.

حالا و با گذشت دو ماه از آن هشدار آمارهای ابتلای بچه ها آرام آرام به سطح هشدار یونیسف نزدیک می شود.

همین دیروز فرماندار نیشابور گفت سه کودک مبتلا به ویروس حاصل شرکت در یک مراسم عروسی این شهر بوده اند.

پیشتر از آن هم خبری آمده بود که در هرمزگان نوزادی 11ماهه به دلیل ابتلا به کرونا و بدون بیماری زمینه ای فوت کرد. آمارها نشان از ابتلای 15درصدی بچه ها به ویروس کروناست؛ آماری که البته لحظه به لحظه بالاتر می رود.

2 ظرفیت تکمیل است

ظرفیت پذیرش بیمارستان ها تکمیل شده است. نگاهی به عکس ها و تصاویر منتشرشده از شرایط این بیمارستان ها نشان می دهد در چه شرایطی قرار داریم.

دیروز دانشگاه های علوم پزشکی شیراز، آبادان، مشهد، ارومیه، گنبدکاووس، سنندج، البرز، لرستان، زاهدان، کاشان و اهواز از تکمیل ظرفیت بیمارستان هایشان گفته اند.

نه که محدود به همین شهرها باشد بلکه تهران پیش از این 4000 تخت بیمارستانی ویژه کرونایش پر شده بود. به مفهوم واقعی کلمه جایی برای پذیرش بیمار نیست.

روی صندلی های پارکینگ بیمارستان مسیح دانشوری تهران حالا مملو از کپسول اکسیژن است، چراکه جایی برای بیمار نیست.

رضا جلیلی، عضو ستاد مبارزه با کرونای استان تهران می گوید تکمیل ظرفیت تخت های بیمارستان یعنی یک قدم تا یک فاجعه تمام عیار باقی مانده است.

3 بهشت کرونا

آمار دفن در بهشت زهرا یکی از منابع آماری مهم و متمرکز در زمینه مرگ ومیر در شهر تهران است. دیروز در صحن شورای شهر اعلام شد تعداد دفن روزانه بر اثر کرونا به 70 نفر رسیده است درحالی که این تعداد تا 19 نفر کاهش هم یافته بود.

آمار دفن 70 نفر در یک روز در حالی از سوی محسن هاشمی اعلام شد که از سوی دیگر وزارت بهداشت تعداد قربانیان روز مورد اشاره را 160 نفر عنوان کرده بود.

به این مفهوم که 70 نفر از 160 نفر کشته کرونا تنها در تهران بوده است! سعید خال، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا هم این آمار را نگران کننده خوانده و گفته آمار و ارقامی را شاهدیم که در 75 روز گذشته بی سابقه است و اگر رعایت نشود، تهران به شرایط سخت بازخواهدگشت.

4 طغیان کرونا در روستا

جایی مصون از ویروس کرونا نیست. هولناکی ویروس مختص شهرهای بزرگ نیست، تهران که رکورد مبتلایان و قربانیان ویروس را در کشور دارد، اما هولناک تر شنیدن خبری بود در شیوع این ویروس در روستاهای ایران.

آن طور که فرمانده رامشیر می گوید حضور یک مبتلا در یکی از روستاهای این شهر منجر به شیوع گسترده این بیماری در دو روستای مجاور شده است. در این زمینه هم نگرانی مقامات وزارت بهداشت و درمان در حال افزایش است.

رضا ملک زاده، معاون وزارت بهداشت و درمان گفت: در گام های بعدی شیوع کرونا، یکی از نگرانی های ما مربوط به ابتلای روستاییان است، زیرا بیماری کرونا در حال حرکت به سمت روستاهاست و رسیدگی در آنجا هم سخت خواهد بود.

حالا آمارها نشان از گسترده شدن فراگیری این ویروس در سطح روستاها دارد. محدودیت شرایط بهداشتی در روستاها قطعا به تلفات بیشتر قربانیان این ویروس می انجامد.

5 خطر به جوانان نزدیک است

بچه ها مبتلا نمی شوند، جوانان ایمن هستند، آنها که بیماری زمینه ای ندارند، مصون هستند و ... آمارها و گفته های تازه مسؤولان نشان می دهد همه این فرضیه ها نادرست است.

به نظر می رسد تغییر در رفتار این ویروس ایجاد نشده است و از ابتدا همه اقشار شامل شرایط ابتلا به این ویروس بودند.

بیشتر بیماران بدحال در تهران را حالا جوانان زیر 30 سال تشکیل می دهند. در مشهد آن طور که رئیس بیمارستان فوق تخصصی دکتر علی شریعتی مشهد می گوید: گروه سنی 40 تا 60 سال بیشترین مبتلایان بستری به کرونا را در بیمارستان شریعتی مشهد شامل می شوند. شیوع این ویروس در مشهد این شهر را در آستانه یک فاجعه انسانی قرار داده است. بهروز کلیدری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم افزایش مبتلایان جوان به کرونا را چشمگیر توصیف کرده و گفته : کرونا در اصفهان سیر صعودی دارد و سن مبتلایان کاهش و مرگ و میر در جوانان افزایش یافته است.

6 خط مقدم در خطر

تنها در استان هرمزگان 934 نفر از کادر درمان پزشکی به ویروس کرونا مبتلا شده اند. این آمار در گلستان 200 نفر، البرز 246 نفر و در استان فارس 400 نفر بوده است. همین دیروز سعادت سجادیان، از کارکنان بخش رادیولوژی بیمارستان شهید محمدی بندرعباس بر اثر ابتلا به کرونا جان باخت. او 37 ساله بود و هیچ سابقه بیماری زمینه ای نداشت. آن طور که لقمان خسروپور، سرپرست فرمانداری بوکان در آذربایجان غربی هم گفته 40 نفر از کادر درمانی یک بیمارستان در این شهرستان به ویروس کرونا مبتلا شده اند. شرایط با آنچه در اسفندماه جاری بود تفاوت های اساسی کرده است. دیگر از راه اندازی چالش های امیدبخش خبری نیست، کادر درمانی بیمارستان ها دیگر توان روی پا ایستادن ندارد چه برسد بخواهد چالشی موزون به راه بیندازد! علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران هم خطر خستگی تیم مدافعان سلامت را یکی از مسائل نگران کننده در دوران شیوع کرونا دانسته است.

7 پروتکل ها را جدی بگیریم

رعایت پروتکل های بهداشتی و میزان کشته های کرونا دو سر یک الاکلنگ است. پایین رفتن یکی موجب بالا رفتن سر دیگر می شود. سعید نمکی، وزیر بهداشت و درمان هم اعتراف تلخی دارد. او به عدم موفقیت طرح اجرای پروتکل های بهداشتی میان اصناف مختلف اشاره کرده و گفته است: اجرای پروتکل ها در روزهای اول بیش از 85درصد بود و حالا به زیر 10درصد رسیده است. جالب است 85درصد مردم، پروتکل های بهداشتی را وقتی رعایت می کردند که میزان کشته ها در روز، نصف این آمار چند روز اخیر بود؛ اما حالا رعایت این پروتکل ها در حالی به زیر 10درصد رسیده که برای اولین بار قربانیان این ویروس به 200 نفر در روز رسیده است.

8 بریز و بپاش با کرونا

برگزاری مراسم عروسی و عزا به یکی از کانون های شیوع ویروس کرونا در ایران تبدیل شده است. همین چند روز پیش می توانستید به راحتی هر چند دقیقه یک بار صدای بوق خودروی عروس را در خیابان های پایتخت بشنوید. آن طور که مسؤولان وزارت بهداشت می گویند به طور میانگین نیمی از افراد شرکت کننده در یک مراسم عروسی مبتلا به ویروس می شوند. تالارها بسته است، اما مراسم به شکل خانگی برگزار می شود. حالا نیروی انتظامی گفته مردم می توانند برگزاری این مراسم را گزارش کنند. برگزاری مراسم عروسی در حالی اتفاق می افتد که کارشناسان می گویند در صورتی که افراد بیش از 15 دقیقه در یک محیط سربسته و شلوغ و مراسمی مثل عروسی حتی با ماسک حضور پیدا کنند، شانس ابتلا به کرونا افزایش پیدا می کند.

9 کیت نیست؟

کمبودها تنها محدود به تخت های بیمارستانی نیست، به کپسول اکسیژن و دستگاه ونتیلاتور هم همین طور. حالا با افزایش هولناک تعداد مبتلایان و تعداد مرگ ومیرها کیت های تشخیص هم در دسترس نیست!

درحالی که بسیاری غربالگری را بهترین راه جلوگیری از صعودی شدن بیماری می دانند رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران می گوید: با کمبود امکانات و کیت PCR روبرو هستیم و غربالگری بیماران کرونا کاملا متوقف شده است. هرچند روز بعد از این اظهارنظر سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که آیا کمبودی در زمینه کیت های تشخیصی کرونا وجود دارد، گفت: کمبودی در زمینه کیت های تشخیصی کرونا در کشور وجود ندارد اما به دلایل مختلف ازجمله سختی نمونه برداری و خطر انتقال بیماری در هنگام نمونه برداری، غربالگری آزمایشگاهی فقط در گروه های هدف انجام می شود.

10 طرح افزایش کرونا

دولت فقط هشدار می دهد، جریانی وجود دارد که همه قصورات هم به گردن مردم باشد. افزایش سفرهای درون شهری با ناوگان حمل و نقل عمومی به مقدار روزانه یک میلیون مسافر در تهران و ادامه عجیب طرح ترافیک و اصرار به برگزاری کنکور همه و همه نشان می دهد دولت تصمیمی در تغییر ندارد. آمارها هم همچنان افسارگسیخته بالا می رود.

200 کشته دیروز شاید هراسی باشد در دل شهفرایندان ناچار اما تغییر در اجرای فرایند سیاست ها وجود ندارد. این بالاترین تعداد فوتی ها در برای نخستین بار از زمان آغاز بیماری کرونا در ایران در بهمن گذشته تا به امروز است. سخنگوی وزارت بهداشت گفته است: دیروز 245 هزار و 688نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت 200 نفر شمار جانباختگان کرونا در کشور تا دیروز به 11 هزار و 931 نفر رسید. نمودار مبتلا و قربانی های ویروس کرونا در ایران تا همین چند هفته پیش نشان می داد که تعداد قربانیان ویروس کرونا به کمتر از 50 نفر در روز رسیده است حالا اما ایران در زمینه آمار مرگ و میر کرونا رکوردشکنی کرده است. رکوردشکنی که ظاهرا برای همه عادی شده، حتی برای سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان که ساعتی پیش از آمار هولناک دیروز در رسانه ملی سخن گفت و تاکید کرد شرایط این روزها نتیجه بی توجهی به خواهش هایش در ماه های گذشته است و تاوانی است که در پی آن می دهیم.

میثم اسماعیلی - جامعه / روزنامه وبلاگ یاهو

منبع: جام جم آنلاین

به "10 روایت هولناک از تغییرات مرگبار کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 روایت هولناک از تغییرات مرگبار کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید