غذا و نوشیدنی ها در این زمان سرطان زا می شوند

به گزارش وبلاگ یاهو، خبرنگاران : خوردن نوشیدنی ها و غذاهای ممکن است لذت بخش باشد اما می تواند به سلامت شما آسیب برساند و زمینه ساز سرطان گردد

غذا و نوشیدنی ها در این زمان سرطان زا می شوند

به گزارش وبلاگ یاهو به نقل از سیمرغ ،یکی از لذت بخش ترین کارها در روزهای سرد سال نوشیدن یک فنجان چای گرم یا یک کاسه آش داغ و خلاصه نوشیدن و خوردن خوراکی های داغ است. در زندگی ما ایرانی ها، چای صندلی ویژه ای دارد. اما چای یا هر نوشیدنی داغ در کنار این لذت ها ، معایبی هم دارد که نباید از آن ها غافل شد. به همین دلیل توصیه می گردد کمی صبر کنید تا نوشیدنی های داغ ، تا دمای زیر 60 درجه سانتی گراد خنک گردد.

نتایج مطالعه ای که در ایران اجرا شده است، نشان می دهد در افرادی که روزانه بیش از سه فنجان (700 میلی لیتر) چای داغ با دمای 60 درجه سانتی گراد یا بالاتر می نوشند، خطر ابتلا به سرطان مری 90 درصد افزایش یافته است.

البته تحقیقات دیگری نشان می دهد که نوشیدن چای داغ به تنهایی باعث ایجاد سرطان نمی گردد بلکه عوامل خطر دیگری مانند استعمال سیگار یا قلیان، مصرف تنباکو، رژیم غذایی نامناسب و قرار دریافت در معرض آلودگی هوا هم می تواند خطر ابتلا به بعضی از انواع سرطان ها را افزایش دهد.

وجود کمربند سرطان مری در ایران

میزان سرطان مری در استان های مناطق شمالی و شمال شرقی کشور ایران، بالاتر از حد معمول است. براساس آمار موسسه ملی سرطان در سال 2015، این مناطق دارای 14 تا 17 مورد سرطان مری به ازای 100هزار نفر بوده اند.

به همین دلیل به این مناطق، کمربند سرطان مری گفته می گردد که احتمالا با عادت های غذایی و مصرف نوشیدنی های گرم در این مناطق بی ربط نیست.

چگونه نوشیدن چای داغ منجر به سرطان می گردد؟

تحقیقات بیشتری در باره این که چرا نوشیدن چای داغ و سایر نوشیدنی ها منجر به خطر بالاتر سرطان مری می گردد ، ضروری است اما یک تئوری این است که چای داغ ممکن است به مخاط مری آسیب برساند و ورود مواد سرطان زا مانند دود سیگار را آسان تر کند.

میزان تاثیر غذاهای داغ و تنباکوهای جویدنی در ابتلا به سرطان مری

مصرف غذاهای داغ مانند چای داغ یا هر نوع غذای داغ دیگری کاملا مضر است. غذا باید به صورت خنک مصرف گردد و این موضوع در روایات اسلامی ما هم توصیه شده است. غذا باید از میوه و سبزی های فیبردار غنی باشد زیرا مصرف نکردن سبزیجات عوارض مختلفی ایجاد و زمینه را برای ابتلا به سرطان مری فراهم می نماید.همچنین مصرف روغن های مانده و روغن هایی که اسیدهای چرب اشباع شده یا اسیدهای چرب ترانس بالا دارند، در بروز سرطان مری موثر است.

ترش کردن و بازگشت غذا از معده به مری از عوامل مؤثر در ایجاد سرطان مری است.بهداشت دهان و دندان از عوامل مؤثر پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های گوارشی از جمله سرطان مری و معده است.

منبع: اقتصادنیوز

به "غذا و نوشیدنی ها در این زمان سرطان زا می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذا و نوشیدنی ها در این زمان سرطان زا می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید