10 دلیل بروز سردرد های میگرنی
به گزارش وبلاگ یاهو، فرد مبتلا به میگرن ممکن است این بیماری را ارث برده باشد. به گفته محققان یکی از دلایل این بیماری عوامل غیرطبیعی ارثی در بخش های خاصی از مغز است. برخی از عواملی که می تواند محرک آغاز بیماری میگرن و حملات میگرنی باشد، شامل موارد زیر است:
- مصرف غذا های خاص: به گزارش بنیاد ملی سردرد در ایالات متحده، غذا هایی مانند گوشت فرآوری شده، پنیر و ... حاوی مواد نگهدارنده هستند که ممکن است سردرد های میگرنی را آغاز نمایند. با این حال نوع غذا بسته به فرد مبتلا به میگرن، فرق دارد و حتی خیلی از مبتلایان با مصرف مواد غذایی مانند نخود فرنگی، زیتون یا حتی سس سویا، حملات میگرنی را تجربه نموده اند. برای همین مهم است که پزشک تان را در خصوص رابطه غذا هایی که می خورید و حملات میگرنی آگاه کنید تا از سردرد های میگرنی بیشتر در آینده جلوگیری گردد.
- نداشتن الگوی خواب منظم: بسیاری از افرادی که ساعات خواب از دست رفته دارند، حملات میگرن را تجربه می نمایند. اگر حملات میگرن ناشی از تغییر الگوی خواب ادامه دار بود، برای تنظیم این چرخه احتیاج دارید که از پزشک تان مشورت دریافت کنید.
- قرار داشتن در معرض سکته مغزی: اگر حملات میگرن برای شما غیر معمول است می تواند نشانه ای از خطر سکته مغزی باشد. سردرد های میگرنی علائم عصبی مشابه با سکته مغزی دارد. سردرد های غیر معمول احتیاج به تماس فوری برای مراقبت های پزشکی و برای رد احتمال ابتلا به سکته مغزی دارد. مسائل بینایی، بی حسی دست ها و پا ها نیز از علائم دیگری است که اگر همراه با سردرد باشد، بیانگر سکته مغزی است.
- تحمل استرس بیش از حد: استرس در خانه یا محل کار می تواند باعث تشدید درد های ضرباندار میگرنی گردد. اما خبر خوب این است که تحقیقات نشان داده، مدیتیشن یک راهکار برای برطرف میگرن مزمن است. بنابر مطالعات، بزرگسالان مبتلا به میگرن که در برنامه های درمانی مدیتیشن و یوگا به مدت هشت هفته شرکت می نمایند، سردرد های میگرنی کوتاه تر و کمتر ناتوان نماینده را نسبت به کسانی که مراقبت های پزشکی استاندارد دریافت می نمایند، تجربه خواهند کرد.
- حساسیت به محرک های حسی: محرک های حسی از قبیل نور چراغ یا عطر های قوی باعث آغاز حملات میگرن می گردد. به گفته محققان تحریک غشاء سیستم عصبی مرکزی باعث تحریک گیرنده های درد در مغز می گردد. برای کاهش حساسیت به نور می توان از عینک آفتابی حتی در شب استفاده کرد.
- مسائل قلبی پنهان: مطالعات نشان داده اند کسانی که از میگرن رنج می برند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به مسائل عروقی مانند حملات قلبی یا بیماری های قلبی قرار دارند. محققان بر اهمیت شیوه زندگی سالم مانند کاهش فشار خون و کلسترول بالا و بعلاوه ترک سیگار در متبلایان به میگرن تاکید دارند.
- کم آبی بدن: این علامت نیز می تواند آغازگر حملات شدید میگرن باشد. به همین خاطر باید اطمینان حاصل گردد که روزانه 2.5 تا 3.5 لیتر آب برای کاهش خطر حملات میگرنی مصرف می گردد.
- مصرف بیش از حد کافئین: به طور میانه، کافئین اغلب برای برطرف سردرد سودمند است و در واقع، آن را می توان در بسیاری از دارو های سردرد پیدا کرد. اما آدنوزین موجود در قهوه می تواند یک دلیل سردرد باشد و اگر شما به کافئین عادت نموده باشید، باید مصرف آن را آهسته و تدریجی کم کنید، چون ترک ناگهانی آن ممکن است وضع را بدتر کند.
- آب و هوای گرم: هنگامی که درجه حرارت بالا می رود، احتمال تشدید میگرن یا سردرد های شدید وجود دارد. محققان دریافتند که به ازای هر 9 درجه فارنهایت، خطر ابتلا به سردرد 7.5 درصد افزایش پیدا می نماید. فشار هوای کم، که اغلب موجب بارش باران می گردد، در ایجاد ضربات کوچک در سردرد های غیر میگرنی مرتبط است.
- استعمال سیگار: استعمال دخانیات، محرک شناخته شده سردرد است و نه تنها در فرد سیگاری بلکه حتی دود سیگار دست دوم نیز حاوی نیکوتین است که باعث می گردد رگ های خونی در مغز تنگ شوند. به نظر می رسد ترک کردن سیگار و یا کاهش قرار گرفتن در معرض دود سیگار، بویژه برای بیماران مبتلا به سردرد خوشه ای موثر باشد. این سردرد ها از نوع خیلی دردناک و یک طرفه هستند.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، اگر شما در پی تسکین فوری درد های میگرنی هستید، استفاده از دارو های ضد درد و استراحت در اتاق کم نور توصیه می گردد. شما بعلاوه می توانید برای از بین بردن حالت تهوع و سرگیجه آب زیاد بنوشید. اگر درد همچنان ادامه دارد باید با پزشک تان در خصوص تجویز دارو های یاری نماینده به کاهش درد مشورت کنید.
منبع: فرارو